Kuva: Susanna Kekkonen

  • 38-vuotias helsinkiläinen, 8-vuotiaan ja 3-vuotiaan lapsen äiti
  • Utelias ja sinnikäs
  • Kaupunginvaltuutettu (vihr.), Uudenmaan maakuntavaltuuston puheenjohtaja, Helsingin Sataman hallituksen jäsen, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan jäsen ja nuorisojaoston pj.
  • Väitöskirjatutkija  Aalto-yliopistossa
  • Työskennellyt vierailevana tutkijana Oxfordin ja Berkeleyn yliopistoissa
  • Julkaissut mm. käyttäjälähtöisestä palveluiden kehittämisestä
  • Kauppatieteiden maisteri & valtiotieteen ylioppilas talous- ja sosiaalihistoriassa
  • Asun Kulosaaressa. Pidän kuvataiteesta, joogasta, juoksemisesta ja hiihtämisestä lähiluonnossa ja viikonlopun uimareissuista perheen kanssa.
  • Luin viimeksi: Anna Kontulan kirjan Eduskunta – Ystäviä ja vihamiehiä. Minua kiinnostaa, miten eduskuntatyössä voidaan toteuttaa parempia ja osallistavampia työskentelymalleja, jotta pystymme ratkomaan suuriakin haasteita.
  • CV:ni: MARI HOLOPAINEN_CV_2019docx


Olen yksi niistä lukuisista, jotka halusivat tulla juuri Helsinkiin opiskelemaan ja toteuttamaan unelmiaan. Muutin Meilahteen 19-vuotiaana opiskelijana kahden kaverin kanssa. Kimppakämpän ovessa luki “kerho”. Opiskelin ranskaa yliopistolla ja luin kauppakorkeakoulun pääsykokeisiin. Tein aina töitä opiskelun ohella. Lukioaikana etenkin hampurilaispaikassa. Myöhemmin markkina-analyytikkona Helsingissä ja Torontossa. Asuin eri puolilla Helsinkiä ja pisimpään Kalliossa.

Lähdin ja pääsin mukaan politiikkaan kymmenen vuotta sitten uutena kaupunginvaltuutettuna. Ihmiset, yhteiskunta ja sen tulevaisuus kiinnostivat aina, mutta en ollut aiemmin mukana poliittisissa nuorisojärjestöissä. Valtuusto imaisi mukaansa. Puolustin kaupunkisuunnittelussa ja valtuustossa lähimetsiä ja arvokkaan rakennusperinnön säilyttämistä uuteen yhdistäen ja avoimempaa päätöksentekoa.

Aloitin tutkimustyöt Teknillisen korkeakoulun tuotantotalouden laitoksella eli nykyisessä Aalto-yliopistossa. Tutustuin kahdeksan vuotta sitten syntyneen esikoisen kanssa kaupungin leikkipuistoihin, joiden olemassaoloa tuskin olin huomannut aiemmin. Luisteluradat, Stadikka ja kirjastot ovat kaupungin helmiä. Ihan parasta Helsingissä on kuitenkin luonto ja meri kaupungin lähellä esimerkiksi Töölönlahti, Keskuspuisto ja Seurasaari.

Aloitin Helenin hallituksen jäsenenä ja tarkastuslautakunnassa tutkimme, että miten kaupungin eri palvelut toisivat hyvinvointia tehokkaasti ja kaupunkilaisia palvellen. Toinen lapsemme syntyi kolme vuotta sitten ja vietti juuri synttäreitään.

Brexit, Yhdysvaltain presidentinvaalit ja nouseva nationalismi konkretisoivat, että liberaalimpi Eurooppa tarvitsee entistä enemmän puolustajia ja kykyä yhteistyöhön, johon voimme vaikuttaa.

Kiitos kaikki ihmiset, jotka olette kannustaneet ja auttaneet. Opin paljon teiltä. Pian jännitetään vaalitulosta. Erot puolueiden välillä ovat pieniä. Äänelläsi on merkitystä.

Yhdessä rakennamme paremman huomisen. Päätös on sinun.