• 37-vuotias helsinkiläinen, 6-vuotiaan ja vuoden ikäisen lapsen äiti
  • Kaupunginvaltuutettu (vihr.), Uudenmaan maakuntavaltuuston puheenjohtaja, Helsingin Sataman hallituksen jäsen, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan jäsen ja nuorisojaoston pj.
  • Johtamisen ja strategian tohtoriopiskelija ja tutkija Aalto-yliopistossa
  • Työskennellyt vierailevana tutkijana Oxfordin ja Berkeleyn yliopistoissa
  • Julkaissut mm. käyttäjälähtöisestä palveluiden kehittämisestä
  • Kauppatieteiden maisteri & valtiotieteen ylioppilas talous- ja sosiaalihistoriassa
  • Astangajoogan, juoksemisen ja kuvataiteen harrastaja
  • Utelias ja sinnikäs


Minun Helsinkini

Olen yksi niistä lukuisista, jotka halusivat tulla juuri Helsinkiin opiskelemaan ja toteuttamaan unelmiaan. Muutin Meilahteen 19-vuotiaana opiskelijana kahden kaverin kanssa. Kimppakämpän ovessa luki “kerho”. Opiskelin ranskaa yliopistolla ja luin kauppakorkeakoulun pääsykokeisiin. Tein aina töitä opiskelun ohella. Lukioaikana etenkin hampurilaispaikassa. Myöhemmin markkina-analyytikkona Helsingissä ja Torontossa.

Lähdin ja pääsin mukaan politiikkaan kahdeksan vuotta sitten uutena kaupunginvaltuutettuna. Ihmiset, yhteiskunta ja sen tulevaisuus kiinnostivat aina, mutta en ollut aiemmin mukana poliittisissa nuorisojärjestöissä. Yksittäisenä asiana makasiinien tuhoaminen edusti sellaista näköalatonta päätöksentekoa, jota halusin muuttaa Helsingissä ja antoi minulle kimmokkeen. Valtuusto imaisi mukaansa. Puolustin kaupunkisuunnittelussa ja valtuustossa lähimetsiä ja arvokkaan rakennusperinnön säilyttämistä uuteen yhdistäen ja avoimempaa päätöksentekoa.

Aloitin tutkimustyöt Teknillisen korkeakoulun tuotantotalouden laitoksella eli nykyisessä Aalto-yliopistossa. Tutustuin kuusi vuotta sitten syntyneen esikoisen kanssa kaupungin leikkipuistoihin, joiden olemassaoloa tuskin olin noteerannut aiemmin. Luisteluradat, Stadikka ja kirjastot ovat kaupungin helmiä. Ihan parasta Helsingissä on kuitenkin luonto ja meri kaupungin lähellä esimerkiksi Töölönlahti, Keskuspuisto ja Seurasaari.

Aloitin Helenin hallituksen jäsenenä ja tarkastuslautakunnassa tutkimme, että miten kaupungin eri palvelut toisivat hyvinvointia tehokkaasti ja kaupunkilaisia palvellen. Toinen lapsemme syntyi vuosi sitten ja oppi juuri kävelemään.

Euroopan Brexit-kesä, Yhdysvaltain presidentinvaalit ja nouseva nationalismi konkretisoivat, että liberaalimpi Eurooppa tarvitsee entistä enemmän puolustajia ja kykyä yhteistyöhön, johon voimme kuntapolitiikassakin vaikuttaa.

Nyt on tehty vaalityö mahtavan porukan kanssa. Kiitos kaikki ihmiset, jotka olette tulleet juttelemaan. Opin paljon teiltä. Illalla jännitetään vaalitulosta. Kahden suurimman puolueen erot ovat historiallisen pieniä. Äänelläsi on merkitystä.

Yhdessä rakennamme paremman huomisen. Päätös on sinun.