Maailman pelastaminen vaatii rohkeutta ja tutkittua tietoa

Teen kaikkeni sen eteen, että Suomi on suunnannäyttäjien joukossa ratkaisemassa ilmastonmuutosta ja turvaamassa luonnon monimuotoisuutta.  Kansanedustajana aion edistää konkreettisia ratkaisuja kuten raideliikennettä, kiertotaloutta ja fossiilisesta energiasta luopumista. Tutkijana ymmärrän, että tarvitsemme luotettavaan tietoon perustuvaa päätöksentekoa ja rohkeita tekoja. Ei huomenna vaan heti.

Luovuus ja koulutus ovat parhaita keinoja varautua tulevaan

Suomessa on perinteisesti keskitytty tiettyjen eturyhmien teollisuuspolitiikkaan. Pystymme parempaan. Elinkeinostrategiamme pitää päivittää kaupungit, luovat alat ja uudet teknologiat huomioiden. Kaivoslaki on muutettava ekologisesti ja sosiaalisesti kestäväksi. Investoidaan rohkeammin osaamiseen, varhaiskasvatuksesta tutkimukseen. Kaupunginvaltuutettuna tekemieni aloitteiden ansiosta Helsingin saaristoon avataan kaikille avoin nykytaidebiennaali ja kaikki ekaluokkalaiset aloittivat viime syksynä vieraan kielen opiskelun. Koulutus ei ole kuluerä vaan sijoitus.

Voimme olla oikeasti maailman tasa-arvoisin maa, jos haluamme

Meillä ei ole varaa odottaa, että seuraava sukupolvi ratkaisee tasa-arvon ongelmat. Osallisuus luo muutosvoimaa. Yritysten johtoon ja yhteiskunnalliseen päätöksentekoon on saatava tasapuolinen edustus. Naisvaltaisillakin aloilla työstä on maksettava reilu korvaus. Tarvitsemme tasaveroisia työuria tukevan perhevapaauudistuksen. Lasten pahoinvointia ja nuorten syrjäytymistä on ennaltaehkäistävä. Ikäihmisiä ei pidä jättää kotiin yksinään. Minun sukupolvelleni mahdollistettiin koulutus taustasta suoraan riippumatta. Minä haluan jatkoa hyvinvointiyhteiskunnan tarinalle.

Löydät vaalikonevastaukseni täältä: Yle (suomeksi), Yle (in English)Yle (på svenska), Yle (pусский) ja HS.